عصاره‌ی برگ نوعی چای سرطان ریه را از بین می‌برد

کرونوس – دانشمندانی از هندوستان و دانشگاه سوانسی در انگلستان اخیراً کشف کرده‌اند که ذرات نانو در برگ چای می‌توانند سلول‌های سرطان ریه را از بین ببرند.

این اکتشاف – همچون بسیاری دیگر از اکتشافات بی‌نظیر علمی – بر حسب اتفاق روی داد.

این اکتشاف برمی‌گردد به ذرات عجیب و خارق‌العاده‌ای به نام «نقاط کوانتوم»، ذرات نانویی که ۴۰۰۰ بار کوچک‌تر از یک تار موی انسان هستند. آن‌ها آن‌قدر کوچک هستند که می‌توانند به سلول‌های سرطانی نفوذ کرده، آنان را مسموم کنند و ۸۰٪ آن‌ها را از بین ببرند.

ذرات نانو در زمینه‌های بسیاری مورد استفاده قرار می‌گیرند. برای نمونه، برخی شرکت‌ها از نقاط کوانتوم برای بهبود کیفیت رنگ در تلویزیون‌ها و صفحه‌های نمایش و همچنین در باتری‌های خورشیدی استفاده می‌کنند. آن‌ها در عکاسی از تومورهای سرطانی نیز کاربرد دارند چراکه وقتی نور به آن‌ها برخورد می‌کند، از خود خاصیت فلئورسنت نشان می‌دهند. با این حال، تولید شیمیایی این ذرات سخت و هزینه‌بر بوده و عوارض جانبی مهلکی دارد.

بنابراین، این تیم تصمیم گرفت شیوه‌ی ساده‌تری را برای تولید نانوذرات غیرسمی ایجاد کند. این شیوه در ACS Applied Nano Materials به انتشار رسیده است. آنان برای این کار از عصاره‌ی برگ چای کاملیا سینسیس و دو ماده‌ی شیمیایی دیگر استفاده کردند. وقتی نوبت آزمایش این ذرات برای عکاسی از سلول‌های سرطانی رسید دانشمندان چیز شگفت‌آوری مشاهده کردند: نقاط کوانتوم سلول‌های سرطانی را از بین می‌برد.

دکتر سوداکار پیچایموتو پژوهشگر اصلی پروژه در بیانیه‌ای اعلام کرد: «تحقیقات ما موجب تأیید داده‌های قبلی مبنی بر این بود که عصاره‌ی برگ چای می‌تواند جایگزینی غیرسمی برای ساخت نقاط کوانتوم همراه با مواد شیمیایی دیگر باشد… اما نکته‌ی جالب این بود که این نقطه‌ها از رشد سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کردند. ما انتظار چنین چیزی را نداشتیم.»

این بدین معنی نیست که نوشیدن چای سرطان ریه را درمان یا از آن جلوگیری می‌کند. همان‌طور که متوجه شده‌اید قضیه بسیار پیچیده‌تر از این است. همچنین این تحقیقات هنوز در مراحل اولیه قرار دارند. دکتر پیچایموتو به بی‌بی‌سی گفت که آنان گمان می‌کنند ظرف دو سال بتوان این روش را روی انسان‌ها آزمایش کرد و در صورت موفقیت در طی ده سال می‌توان به درمان عملی دست یافت.

درباره هیأت تحریریه

این مقاله توسط هیأت تحریریه نوشته ویا ویرایش شده است. عضویت در هیأت تحریریه با توجه به «شرایط همکاری با کرونوس» برای عموم آزاد است.

آیا می‌دانستید؟

زنگ تفریح: حرکت زمین، ساعت و تقویم

در این ویدیو به حرکت وضعی و حرکت انتقالی زمین پرداخته و به صورت مختصر …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *