کرونوس – جام جهانی آغاز شده و علاقمندان به فوتبال مدتی است در حال پیشبینی نتایج هستند.
بعضی از پیشبینیها بسیار ساده به نظر میرسد. مثلاً این که تیم ایران احتمالاً در رقابتهای گروهی مقابل اسپانیا شکست میخورد و همچنین احتمال شکست این تیم مقابل پرتغال نیز بالاست و لذا با این که این تیم بسیار بهتر از گذشته بازی میکند، بعید است بتواند به مرحلهی یک شانزدهم نهایی برسد.
بنا بر گزارش Talk Sport، در حال حاضر تیمی که بیشتر شرطبندیها روی آن صورت گرفته، تیم برزیل است. با این حال، یک سیستم هوش مصنوعی که توسط محققینی از سه دانشگاه مختلف ساخته شده با بررسی دقیق آمار تورنمنتهای پیشین و انجام حدود ۱۰۰۰۰۰ شبیهسازی بر روی این که در این دور از رقابتها چه اتفاقی ممکن است رخ دهد، نهایتاً نتیجه گرفته است که تیم برزیل شانسی برای قهرمانی ندارد.
این گروه از محققین با استفاده از سه روش جدید در مطالعهی آماری، ادعا کردهاند که احتمال قهرمانی آلمان یا اسپانیا در این دور از رقابتها بالاتر است.
بر اساس گزارشی که بر روی arXiv منتشر شده، این گروه از روشهای ریاضی متعددی برای رسیدن به این نتیجه استفاده کردهاند که روش جنگل تصادفی مهمترین آنهاست. آنان با استفاده از این روش صدها هزار نوع اتفاق که ممکن است در جام جهانی روی دهد را امتحان کرده و با تمرکز بر روی عوامل مختلف تأثیرگذار در الگوریتمها توانستند مهمترین و سرنوشتسازترین متغیرها را استخراج کنند. برای مثال معلوم شد تعداد بازیکنان یک تیم که در لیگ قهرمانان بازی میکنند در بازی بهتر تیمشان تأثیر دارد؛ یا این که ملیت مربی تیم نسبتاً بیتأثیر است.
آنان با انجام ۱۰۰ هزار شبیهسازی به این نتیجه رسیدند که آلمان به احتمال زیاد کمی قبل از رسیدن به مرحلهی نهایی توسط رقبای سرسخت حذف میشود، اما در صورتی که این تیم به یک چهارم نهایی صعود کند احتمال قهرمانی آن بیشتر خواهد شد. اگر چنین نشود، اسپانیا قهرمان نهایی خواهد بود.
محققین میگویند: «با بررسی شانس برنده شدن تیمها در مقاطع مختلف جام جهانی به نظر میرسد تفوق نسبی اسپانیا بر آلمان بیشتر به این دلیل است که تیم آلمان به احتمال زیاد در دور یکشانزدهم نهایی حذف خواهد شد… در واقع در صورتی که آلمان به مرحلهی یکچهارم نهایی صعود کند، اسپانیا را از دور خارج کرده و از آن مرحله به بعد تیم برتر خواهد بود.»
تیمهای عربستان صعودی، ایران و ژاپن با ۰٪ احتمال قهرمانی در قعر جدول پیشبینیهای این سیستم بودند.