ویدیوی صدها آزمایش هسته‌ای آمریکا روی یوتیوب قرار گرفت

کرونوس – تقریباً ۵ سال است که آزمایشگاه ملی Lawrence Livermore شبانه‌روز در حال جمع‌آوری تصاویری از فعالیت‌های هسته‌ای ایالات متحده بین سال‌های ۱۹۴۵ تا ۱۹۶۲ بوده است. فیزیک‌دانان هسته‌ای همه‌ی این فیلم‌ها و تصاویر را ثبت، اسکن و تحلیل کرده و روی کانال یوتیوب خود بارگزاری کرده‌اند.

این آزمایشگاه هفته‌ی پیش ۲۵۰ فیلم از ۸ آزمایش مختلف را که در طی یک دهه انجام شده بودند منتشر کرد. نخستین مدرک آنان عملیات Upshot-Knothole در ۱۹۵۳ و آخرینشان عملیات دومینیک بود که در ۱۹۶۲ روی داد.

عملیات دومینیک از این لحاظ حائز اهمیت است که در بحبوحه‌ی شدیدترین تقابلات بین کشورها در جنگ سرد و پس از اشغال خلیج خوک‌ها در کوبا به اجرا رسید. این یکی از بزرگ‌ترین برنامه‌های اجرایی ایالات متحده در خارج از مرزهایش بود که که تنها اندکی پیش از پیمان منع جزئی آزمایش هسته‌ای در ۱۹۶۳ بین شوروی و ایالات متحده منعقد شد.

البته این نخستین باری نبود که محدودیت‌هایی برای آزمایش هسته‌ای اعمال شده بود. در ۱۹۵۸ نمایندگان انگلستان، فرانسه، ایالات متحده، شوروی، کانادا و برخی کشورهای دیگر تعهد کردند که آزمایش‌های هسته‌ای را منع کنند. همه‌ی این کشورها توافق کردند این منع را به صورت سالانه اجرا و تمدید کنند به شرط این که هیچ یک از کشورها از این معاهده بیرون نرود. با این حال طی سال‌های پس از آن بسیاری از این کشورها سرخودانه به ادامه‌ی آزمایشات خود پرداختند. تنها در آمریکا، ۷۰ آزمایش تحت نام‌های عملیات Hardtack 1 و Hardtack 2 به انجام رسید. اکنون فیلم این آزمایشات به نمایش عمومی درآمده است.

در ۱۹۶۱، شوروی قوی‌ترین بمب هسته‌ای خود با نام بمب تزار را رسماً آزمایش کرد. این بمب قوی‌ترین بمب ساخته شده توسط بشر بود. دو هفته بعد، ایالات متحده عملیات Nougat را کلید زد که دو سال به طول انجامید.

در همان سال دولت آمریکا آزمایشات کوچک‌تری را نیز به انجام رساند. اما در میان ویدیوهای منتشر شده، پروژه‌ی قلعه نیز به چشم می‌خورد که قوی‌ترین دستگاه انفجاری ساخت ایالات متحده بود.

شاید انتشار این فیلم‌ها موجب شود آگاهی نسبت به خطرات عمده‌ی این آزمایشات و تأثیر آن‌ها بر محیط زیست روشن‌تر شود.

درباره بیژن صباغ

بیژن صباغ، سردبیر سایت کرونوس فارسی و میزبان کانال کرونوس روی یوتیوب و آپارات می‌باشد.

آیا می‌دانستید؟

زنگ تفریح: حرکت زمین، ساعت و تقویم

در این ویدیو به حرکت وضعی و حرکت انتقالی زمین پرداخته و به صورت مختصر …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *