از دست دادن بویایی و چشایی از نشانه‌های ابتلا به ویروس کرونا است

کرونوس – مادری که مبتلا به ویروس کرونا شده بود، نمی‌توانست بوی پوشک کثیف فرزندش را استشمام کند. آشپزهایی که معمولاً می‌توانند بوی همه‌ی ادویه‌جات را حدس بزنند، نمی‌توانستند بوی سیر یا ادویه‌ی کاری را تشخیص دهند و غذا به نظرشان طعم گسی داشت. برخی دیگر گفته‌اند بوی شامپو، بوی بد یا بوی ظرف خاک گربه را نمی‌فهمند.

نابویایی یا از دست دادن حس شامه و همچنین زکام که همان کم شدن حس چشایی است از نشانه‌های ویژه‌ی Covid-19 بیماری حاصل ویروس کرونا هستند و احتمالاً از نشانه‌های ابتلا به این ویروس می‌باشند.

روز جمعه، پزشکان گوش و حلق و بینی در انگلستان با بررسی گزارش‌هایی که از سوی همکارانشان در اقصی نقاط دنیا به دستشان رسیده بود از افرادی که حس بویایی خود را از دست داده بودند خواستند به مدت ۷ روز خود را قرنطینه کنند تا از سرعت انتشار ویروس کاسته شود. اطلاعات منتشر شده در این زمینه چندان زیاد نیست، اما آن‌قدر کافی بوده که پزشکان چنین هشدارهایی را صادر کرده‌اند.

دکتر کلیر هاپکینز از جمعیت بینی‌شناسی انگلستان در ایمیلی توضیح داد: «ما واقعاً قصد داریم به اطلاع عموم برسانیم که این یکی از علائم بیماری است و افرادی که حس بویایی خود را از دست می‌دهند باید از ارتباط با دیگران خودداری کنند. این کار می‌تواند موجب کند شدن روند انتقال و حفظ جان افراد شود.»

او و نیرمال کومار، رئیس گروهی که نماینده‌ی پزشکان گوش و حلق و بینی در انگلیس هستند در بیانیه‌ی مشترکی از کارکنان مراقبت‌های بهداشتی خواستند در هنگام معالجه‌ی بیمارانی که احساس بویایی خود را از دست داده‌اند، از تجهیزات محافظ شخصی استفاده کنند. آنان همچنین خواستار توقف انجام آندوسکوپی سینوس غیرضروری شدند چراکه ویروس در بینی و گلو تکثیر می‌شود و چنین معایناتی می‌تواند موجب ایجاد سرفه یا عطسه‌هایی شود که پزشک را در معرض مقدار زیادی از این ویروس قرار می‌دهد.

دکتر هاپکینز گفت دو متخصص گوش و حلق و بینی در انگلیس که به کرونا ویروس مبتلا شده‌اند در حال حاضر در شرایط بحرانی قرار دارند. وی همچنین اذعان داشت گزارش‌های اولیه از ووهان چین که ویروس کرونا نخستین بار در آن پدیدار شده بود نشان می‌دهند که متخصصان گوش و حلق و بینی و همچنین چشم‌پزشکان زیادی آلوده شده و در حال دست‌وپنجه نرم کردن با مرگ هستند.

این پزشکان با استناد به گزارشات موجود از سایر کشورها مبنی بر این که تعداد قابل توجهی از بیماران مبتلا به کرونا دچار زکام شده‌اند اعلام کردند مطالعات گسترده در کره‌ی جنوبی نشان می‌دهند 30 درصد از 2000 بیماری که تست کرونای آنان مثبت بود، گفته بودند آنوزمی یا زکام شاخص‌ترین نشانه‌ی بیماری آنان بوده است (این موارد خفیف بود).

آکادمی پزشکان گوش و حلق و بینی در آمریکا نیز روز یکشنبه با انتشار اطلاعاتی بر روی وبسایت خود این شواهد و نتایج را تأیید کرده بود.

پزشکان در مناطقی از ایتالیا که به شدت تحت تأثیر ویروس قرار دارند می‌گویند که بر اساس نتایج جدید آنان، از بین رفتن طعم و بو علامت آن است که شخصی که به نظر سالم می‌رسد، در واقع حامل ویروس بوده و ممکن است آن را به دیگران منتقل کند.

دکتر ماركو مترا، رئیس بخش قلب و عروق در بیمارستانی در برشیا که ۷۰۰ تخت از ۱۲۰۰ تخت آن را بیماران کرونایی اشغال کرده‌اند گفت: «این داستان تقریباً در مورد همه‌ی كسانی كه در بیمارستان بستری هستند صادق است.» او افزود: «وقتی از بیماران در مورد همسرشان سؤال پرسیده می‌شود، می‌گویند همسرشان به تازگی حس بویی و چشایی خود را از دست داده است، اما به جز این‌ها مشکلی ندارد! بنابراین به احتمال زیاد او آلوده شده و در حال انتقال ویروس به دیگران به اشکالی ملایم‌تر می‌باشد.»

 

منبع: نیویورک تایمز

درباره هیأت تحریریه

این مقاله توسط هیأت تحریریه نوشته ویا ویرایش شده است. عضویت در هیأت تحریریه با توجه به «شرایط همکاری با کرونوس» برای عموم آزاد است.

آیا می‌دانستید؟

نظریه ریسمان به زبان ساده

یکی از این اسرار حل‌نشده در فیزیک عدم همخوانی نظریه نسبیت عام با مکانیک کوانتوم …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *