کرونوس – دستگاهی که توسط پژوهشگران دانشگاه MIT تولید شده، قادر است افکار شما را با دقت بیش از ۹۰٪ «بخواند».
این دستگاه که AlterEgo نام دارد به گوش کاربر آویزان شده و به چانهاش وصل میشود. سنسورهای این دستگاه قادرند سیگنالهایی که هنگام فکر کردن به کلمات در فک و صورت ما ایجاد میشود را دریافت کرده و آنها را تحلیل کند. این سیگنالها توسط چشم ما قابل تشخیص نیستند.
پژوهشگران ابتدا دادههایی را از اطلاعات محاسباتی مانند محاسبات ریاضی و نرمافزار شطرنج که هر کدام کلماتی محدود – حدود ۲۰ کلمه – را در خود جای میدادند، جمعآوری کردند. سپس سیگنالهایی که مغز هنگام فکر کردن به کلمات ایجاد میکند توسط این دستگاه تشخیص و به این دستگاه یاد داده شد که چطور این کلمات را با سیگنالهایی که دریافت میکند مرتبط سازد. دستگاه به این شکل قادر خواهد بود سیگنالهای دریافتی را به صورت کلمات و فرامین تحلیل کند.
کافی است به کلمات فکر کنید تا این دستگاه فکر شما را بخواند و منظور شما را درک کند. این دستگاه که هنوز کمی ابتدایی است قرار است برای جستجوی گوگل و کنترل فرامین روی کامپیوتر استفاده شود.
این دستگاه از طریق گوشی «هدایت استخوانی» به شکلی با شما حرف میزند که هیچکس جز شما نتواند هیچ بخشی از مکالمه را بشنود. MIT میخواهد این دستگاه را تا جایی تقویت کند که کاربر بتواند بدون استفاده از هیچ دستگاه دیگری از اینترنت، نرمافزارهای هوش مصنوعی و دیگر نرمافزارها استفاده کند.
آرناو کاپور، یکی از سازندگان این دستگاه به MIT News گفت: «ایدهی ما این بود: آیا میتوان دستگاهی تولید کرد که قادر باشد مانند افزونهای به سیستم شناختی خود ما متصل شده و عملیات محاسباتی انجام دهد؟»
این دستگاه جهت مطالعهی کاربردپذیری آن تاکنون روی ۱۰ کاربر آزمایش شده است. پژوهشگران برای منطبق شدن دستگاه با هر کاربر حدود ۱۵ دقیقه زمان صرف کردند و سپس از کاربران خواستند از دستگاه برای دادن فرامین به یک کامپیوتر استفاده کنند.
این دستگاه توانست با دقت ۹۲٪ کلماتی را که کاربر به آنها فکر میکند آوانویسی کند.
پزوهشگران میگویند AlterEgo – بر خلاف ویدیوی منتشر شده توسط MIT – هنوز در حالت متحرک آزمایش نشده و فعلاً تنها در حالت بیحرکت مورد استفاده قرار گرفته اما قرار است در آینده در شرایط حرکتی و در زندگی روزمرهی کاربران استفاده شود.
این دستگاه طی استفادهی روزانه قادر خواهد بود دایرهی لغاتش را گسترش داده و به سرعت و دقت بالاتری دست یابد.
کاپور میگوید: «ما هنوز در گیرودار جمعآوری اطلاعات هستیم و نتایج تا اینجای کار قابل قبول بوده. من فکر میکنم روزی قادر خواهیم بود به مکالمهی کامل دست یابیم.»