کرونوس – امروز میخواهیم شما را با جیمز اولیور آشنا کنیم. یک مسافر زمان که از سال ۶۴۹۱ به زمان ما آمده. دستکم خودش این را میگوید.
این سیاح که میگوید از سیارهی دیگری در آینده آمده، با کانال یوتیوب Apex TV مصاحبه کرده است، کانالی که به موضوعات ماورایی و اسرارآمیز میپردازد. در یکی از این مصاحبهها، به او دستگاه دروغسنجی متصل میشود که تشخیص میدهد او دروغ نمیگوید! در واقع او به سادگی از این آزمون بیرون میآید. بر اساس اطلاعات دروغسنج، او به همهی پرسشها درست پاسخ داده است.
او با لهجهی بیرمنگامی صحبت میکند که برای یک گردشگر فضایی که از قرن ۶۵ و از سیارهی دیگری به زمین آمده کمی و فقط کمی مشکوک است. او همچنین ادعا میکند که دوستان فضایی دارد و به میزبان برنامه گفته: «من با بعضی از دوستانم روابط شخصی دارم و بعضی از آنها از جاهای دیگر آمدهاند. تعدادشان خیلی زیاد است. در مورد گونههای فضایی زود قضاوت نکنید.»
«بعضی از آنها دوستان خیلی خوبی هستند. نزدیکترین دوستم از یک کهکشان دیگر آمده.»
ظاهراً اولیور به دلیل خرابشدن فضاپیمایش در جهان عتیقهی ۲۰۱۸ ما گیر افتاده است. وقتی از او سؤال میشود که فضاپیمایش کجاست، او میگوید نمیتواند به این پرسش پاسخ دهد. این اصلاً شکبرانگیز نیست. حتی ذرهای.
او همچنین نمیتواند در مورد آینده اطلاعات زیادی در اختیار ما قرار دهد چون «این کار موجهای بزرگی ایجاد میکند». البته او در مورد بحرانهای اقلیمی هشدار میدهد و میگوید این بحرانها آینده را تهدید میکنند. او میگوید برای حل شدن این مشکل آمریکا – تنها کشوری که عضو معاهدهی پاریس نیست – باید دوباره به آن بپیوندد.
درست است که نتایج نهایی دستگاه دروغسنج نشان میدهد که او با صداقت حرف زده، اما در برخی از جاها، علایمی وجود دارند که نشان میدهد او واقعاً آن کسی نیست که ادعا میکند. نه تنها لهجه و گویش سرراست انگلیسیاش، بلکه حتی پوششش نیز او را لو میدهد. اگر روزی روزگاری انسانها بتوانند نقاط دوردست فضا را برای زندگی انتخاب کنند، طبیعتاً بدن آنها چنان تکامل مییابد که با آن محیطها سازگار شود.
خود مصاحبه نیز به شکلی است که در آن چهرهی میزبان و شخص مصاحبهشونده پوشیده شده و صدای اولیور دستکاری شده است.
در یکی از نظرهای زیر ویدئو آمده: «من فکر میکنم این کار ایدهی ApexTV بوده تا دوباره رونق را به کانالشان برگردانند.» ما هم همین فکر را میکنیم!
اما اگر همهی صداگذاریها، صحنهسازیها و مونتاژها را هم در نظر نگیرید، این موضوع حائز اهمیت است که دستگاههای دروغسنج آنقدرها هم دقیق نیستند و میشود به آنها کلک زد. مؤسسهی روانشناسی آمریکا معتقد است کار این دستگاه هنوز شکبرانگیز است. با این که انگلستان از این دستگاه برای راستیآزمایی تجاوزگران جنسی و آمریکا از آن جهت راستیآزمایی نامزدهای کار در CIA استفاده میکند، اما شهادتِ دروغسنج در هیچ دادگاهی رسمیت ندارد.