بازی در محیط‌های طبیعی سیستم ایمنی بدن کودکان را ظرف یک ماه ارتقا می‌بخشد

کرونوس – تغییر زمین بازی کودکان از شن و ماسه به محیط‌های سرسبز و جنگلی، به واسطه‌ی قرار دادن آنان در معرض طیف گسترده‌تری از باکتری‌های پوست و روده، می‌تواند در عرض یک ماه سیستم ایمنی بدن آنان را ارتقا بخشد. پژوهش‌ها این گفته‌ی قدیمی را تأیید می‌کنند که اگر بچه‌های شهر در گل و لای بازی کنند سالم‌تر خواهند بود.

این یافته‌ها طی تحقیقاتی که از سوی دانشگاه هلسینکی در فنلاند انجام شد به دست آمده است. بنا بر گزارش Science Advances، پژوهشگران ۷۵ کودک بین ۳ تا ۵ سال را که در ۱۰ مرکز نگهداری کودکان در دو شهر فنلاند نگهداری می‌شدند مورد مطالعه قرار دادند تا ببینند تغییر در محل بازی آنان چه تأثیری در ریزاندامگان همزیست (microbiota) در پوست و روده و همچنین پروتئین‌های سیستم ایمنی بدن آنان دارد.

در ۴ مرکز از این ۱۰ مرکز، تغییراتی اعمال شد و زمین بازی بچه‌ها از شن و ماسه به چمن، گیاه و خاک تغییر کرد. برای کنترل صحت داده‌ها، این تغییرات در سه مرکز انجام شد در حالی که در سه مرکز دیگر زمین بازی تغییری نکرده بود. دانشمندان یک ماه پس از اعمال این تغییرات از پوست، خون و مدفوع همه‌ی کودکان نمونه‌برداری کردند.

با این که تنها چند هفته از اعمال این تغییرات نگذشته بود، تفاوت‌های محسوسی در نتایج تحقیقات مشاهده شد. میکروبیوتای کودکانی که در مهدکودک‌های نوسازی‌شده بودند به سرعت تغییر شکل داده و بیشتر شبیه میکروبیوم کودکانی شده بود که در مراکز مراقبتی که در آن‌ها محل بازی بچه‌ها طبیعت بود نگهداری می‌شدند. این تغییرات در سیستم ایمنی بدن آنان نیز دیده می‌شد: نسبت پروتئین‌های ضدالتهاب به پروتئین‌های التهاب‌زا در خون كودكانی که مهدکودک آنان تغییر داده شده بود بیشتر بود و این نشان می‌دهد كه سیستم ایمنی بدن این کودکان ارتقا یافته است.

آکی سینکنن، نویسنده‌ی تحقیق و پژوهشگر مؤسسه منابع طبیعی فنلاند در تورکو در بیانیه‌ای گفت: «با این که ما موفق نشدیم به تعداد مورد نیاز آزمایش انجام دهیم، اما از این که نتیجه‌ی یافته‌ها بسیار واضح بود شگفت‌زده شدیم.»

ارتباطات زیادی بین میلیاردها میکروارگانیسم که در اطراف بدن شما زندگی می‌کنند و سلامت شما وجود دارد. این ممکن است بر روی همه چیز تأثیر بگذارد؛ از خطر ابتلا به بیماری‌های خاص و اشتیاق به مواد غذایی گرفته تا سلامت روان و شاید حتی شخصیت شما. محققان در حال حاضر به دنبال درک چگونگی تأثیر باکتری بر بدن ما هستند. اخیراً تحقیقات زیادی در جهت درک کنشگاه بین سلول‌های انسانی و میکروبیوم انجام شده است.

سازوکار دقیق هر چه باشد، واضح است که محیط و سبک زندگی ما می‌تواند به طور چشمگیری بر غنا و تنوع باکتری‌ها در میکروبیوم ما تأثیر بگذارد. پیش از این دانشمندان دریافته بودند که میکروبیوم روده شکارچیان سنتی در آمازون غنی‌تر از افرادی است که در شهرهای صنعتی ایالات متحده زندگی می‌کنند. همین می‌تواند به نوبه خود به توضیح این موضوع بپردازد که چرا بسیاری از افراد در مناطق کاملاً صنعتی جهان با برخی اختلالات خودایمنی مانند آسم و آلرژی متولد می‌شوند.

با این وجود همان‌طور که این مطالعه‌ی جدید بر روی زمین‌های بازی نشان می‌دهد می‌توان نتیجه گرفت که گاه اندکی تغییر می‌تواند در مدت زمان بسیار کوتاهی منجر به پیشرفت‌های بزرگ شود.

درباره هیأت تحریریه

این مقاله توسط هیأت تحریریه نوشته ویا ویرایش شده است. عضویت در هیأت تحریریه با توجه به «شرایط همکاری با کرونوس» برای عموم آزاد است.

آیا می‌دانستید؟

زنگ تفریح: حرکت زمین، ساعت و تقویم

در این ویدیو به حرکت وضعی و حرکت انتقالی زمین پرداخته و به صورت مختصر …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *