یک ببر با پیاده‌روی ۱۳۰۰ کیلومتری رکورد جستجو به دنبال سکس و غذا را زد

کرونوس – یک ببر موفق شده در رکوردی بی‌سابقه با طی کردن ۱۳۰۰ کیلومتر پنجه‌شکن (۸۰۷ مایل) طی تنها ۵ ماه طول هندوستان را سفر کند. بنا بر گزارشات، این طولانی‌ترین پیاده‌روی حیوانات در هندوستان محسوب می‌شود. اما ممکن است فکر کنید این ببرها چرا این‌قدر خودشان را به دردسر می‌اندازند؟ البته برای غذا و آمیزش.

منطقه‌ی حفاظت‌شده‌ی تیپشوار در استان غربی ماهاراشترا برای مدتی گروهی از ببرهای این ناحیه را با استفاده از قلاده‌های رادیویی تحت نظر گرفت. نشریه‌ی تایم هندوستان به یکی از این ببرها اشاره کرده که C1 نام داشته و ۲/۵ سال سن دارد.

C1 در حدود خرداد سال جاری سفری را در مزارع، جاده‌ها، تپه‌ها و آبراه‌های منطقه‌ی خودش آغاز کرد. این ببر جوان ۵ ماه بعد از شروع سفر، از هفت بخش دو ایالت ماهاراشترا و تلانگانا عبور کرده و در روز ۱۰ آذر (قوس) امسال به منطقه‌ی حفاظت‌شده‌ی دینیانگانگا رسید.

دکتر بلال حبیب، بیولوژیست ارشد مؤسسه‌ی حیات وحش هندوستان به اخبار بی‌بی‌سی گفت: «این ببر احتمالاً به دنبال قلمرو، غذا و جفت است. بیشتر مناطق ببرنشین [در هندوستان] پر هستند و ببرهای جدید مجبورند کمی بیشتر کاوش کنند.»

حیوان این سفر را با استفاده از رژیم غذایی خوک‌های وحشی و احشام به انجام رسانده است. او موفق شده از شر افراد محلی دور مانده و با ورود زیرکانه به مزارع و باغ‌های پشتی همچنان هیچ اثری از خود به جای نگذارد. با این حال، طی یک حمله که در بخش هینگولی به سمت این ببر انجام شد، یک تن زخمی شده است.

ببرها (از گونه‌ی Panthera tigris) در لیست قرمز IUCN به عنوان حیوانات در معرض انقراض طبقه‌بندی شده‌اند. هم‌اکنون بین ۲۱۰۰ تا ۳۱۰۰ قلاده از آن‌ها در قید حیات است که این تعداد بیشتر در نواحی تحت تأثیر انسان در هند، نپال، چین، روسیه، تایلند، اندونزی و برخی دیگر از کشورهای آسیایی زندگی می‌کنند.

جمعیت این گونه‌ی حیوانی در سطح جهان در حال کاهش است؛ هرچند این در مورد هندوستان صادق نیست. تعداد ببرهای هند طی سال‌های اخیر افزایش چشمگیری داشته است. نارندرا مودی نخست‌وزیر هندوستان در تیرماه ۱۳۹۸ اعلام کرد جمعیت ببرها به میزان یک‌سوم افزایش یافته و از ۲۲۲۶ قلاده در سال ۲۰۱۴ میلادی به ۲۹۶۷ قلاده در سال ۲۰۱۸ رسیده است. البته عده‌ای معتقدند در این ادعاها گزاف‌گویی شده است.

اگرچه بی‌شک بازگشت ببرها به هندوستان برای دوست‌داران حیوانات و حیات وحش خبر خوبی است، ولی با چالش‌هایی روبه‌رو است. از بین رفتن محل زندگی این حیوانات منجر به دامن زدن به برخوردهای بین انسان‌ها و ببرها می‌شود. یک موج دو ساله از کشتار این حیوان که منجر به کشته شدن بیش از ۱۳ قلاده از این گونه شد سرانجام سال گذشته با کشته شدن «آونی»، ببری که به ضرب گلوله در جنگل‌های ماهاراشترا از پای درآمد پایان گرفت.

همچنین می‌توان از داستان مهاجرت C1 به این نتیجه رسید که تغییرات در محیط زیست این حیوان تأثیر زیادی بر قلمروی طولانی‌مدت و مهاجرت‌های حیوان دارد.

مسئول یکی از مناطق نگهداری ببرها طی مصاحبه‌ای به نشریه Times هندوستان گفت: «این نشان می‌دهد ببرها مجبورند مسافت‌های بسیار طولانی‌تری در مقایسه با فهم سنتی ما طی کنند تا بتوانند از مکان‌های بی‌جنگل و تحت قلمروی انسان گذر کرده و به اهداف خود که از جمله‌ی آن‌ها قلمرو و جفت است برسند.»

درباره هیأت تحریریه

این مقاله توسط هیأت تحریریه نوشته ویا ویرایش شده است. عضویت در هیأت تحریریه با توجه به «شرایط همکاری با کرونوس» برای عموم آزاد است.

آیا می‌دانستید؟

زنگ تفریح: حرکت زمین، ساعت و تقویم

در این ویدیو به حرکت وضعی و حرکت انتقالی زمین پرداخته و به صورت مختصر …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *