کرونوس – کشف تعداد زیادی ابزار سنگی و استخوان حیوانهایی که قصابی شدهاند، زمینشناسان را مجبور کرده که تاریخ مهاجرت انسان به جزایر آسیایی میان بورنئو و گینهی نو را بازنویسی کنند تا بتوانیم فهم بهتری از مهاجرت انسان از آفریقا داشته باشیم.
این قطعهها که توسط یک تیم از پژوهشگران در غاری در لوزان، شمالیترین جزیرهی فیلیپین کشف شده پس از تاریخنگاری پیشرفته به گونهی هومینینها که در والاسهآ زندگی میکردهاند نسبت داده شده است و به ۷۰۰ هزار سال پیش برمیگردد. بر اساس مقالهای که از این تیم روی Nature منتشر شده، این یعنی نیم میلیون سال قبل از آنچه قبلاً تصور میشد.
مجموعهی کاملی که کشف شده شامل ۵۷ ابزار سنگی، یک جمجمهی تقریباً کامل کرگدن که روی آن جای ضرباتی که برای خارج کردن مغز استخوان به آن زده شده دیده میشود، و بقایای یک پوشیدهدندان (از خانوادهی فیلها)، آهوی قهوهای فیلیپینی، لاکپشتهای آب شیرین و انواع مارمولک است که در لای یک سنگ گِلی به خوبی مخفی شده بودهاند.
نویسندگان معتقدند «این شواهد، زمان مهاجرت به فیلیپین را هزاران سال به عقب میبرد» و همچنین میگویند «همچنین ما معتقدیم مهاجرت دریایی انسان به سمت این جزایر در آغاز و اواسط دورهی پلیستوسن به کرات اتفاق افتاده است».
به دلیل کشف چنین آثاری که عقیدهی ما را بهکلی دگرگون میکنند، زمینشناسان معمولاً پیشبینیهای بزرگ نمیکنند. ما همچنان نمیدانیم که آیا آن انسانهای آن زمان قادر به ساختن قایق بودهاند یا خیر.
اما اکنون شواهد به دست آمده نشان میدهد که انسان چندین بار به قصد مهاجرت از قارهی آسیای مادر به سمت این جزایر حرکت کرده که چندین مورد از آنها موفقیتآمیز نیز بوده است.
پیش از این تحقیق، قدیمیترین اشیای به جا مانده از نسل انسان مربوط به یک میلیون سال پیش بود و در سال ۲۰۱۰ در فلورس کشف شد.
تعدادی فسیل واقعی که از این مناطق پیدا شده بود، متعلق به هوموفلورسینسیسها بود که ۱/۰۶ سانتیمتر قد داشتند و به «هابیت» معروف هستند. آنان بین ۱۹۰ هزار سال تا ۵۰ هزار سال قبل در این جزیره ساکن بودهاند.
نویسندگان این مقاله معتقدند سونامیها باعث میشدند انسانها به سمت شمال و به سمت وسط قاره حرکت کنند و از آنجا پخش شوند.
گفته میشود هوموسیپینها، گونههای مدرن انسان، در آفریقا ظاهر شد و حدود ۲۰۰ هزار سال پیش از آفریقا خارج شد و ۵۰ هزار سال پیش به فیلیپین رسید.