پروژه‌ی شکار فضاییان در دو ماه آینده میلیون‌ها ستاره را رصد خواهد کرد

کرونوس – مؤسسه‌ی Breakthrough Listen Initiative بالاخره قرار است برنامه‌ی جدیدش را که هدفش رصد کردن میلیون‌ها ستاره هم در دیسک و هم در برآمدگی کهکشان برای یافتن سیگنال‌های احتمالی از تمدن‌های فضایی است، آغاز کند.

پروژه‌ی کشف سیگنال ۶۰ روز به طول خواهد انجامید و توسط تلسکوپ رادیویی CSIRO Parkes در جنوب استرالیا انجام خواهد شد. Breakthrough Listen به تازگی تلسکوپ‌های این مرکز را به سیستم چندنقطه‌ای (multibeam) مجهز کرده که ارتقای مهمی محسوب می‌شود. پیش از این، این تلسکوپ تنها می‌توانست روی یک نقطه از آسمان کار کند اما حالا به ۱۳ نقطه مجهز است و می تواند جهان را سریع‌تر رصد کند.

دنی پرایس، دانشمند فعال در پروژه‌ی تلسکوپ Parkes در بیانیه‌ای گفت: «با این امکانات اخیر می می‌توانیم کهکشان را با جزئیاتی خارق‌العاده اسکن و رصد کنیم…. با جستجو در نتایج خروجی این تلسکوپ و گشتن به دنبال آثاری از سیگنال‌های تمدن‌های پیشرفته امیدواریم کشف کنیم که سیاره‌ی ما تنها سیاره‌ی حامل حیات هوشمند در صدها میلیارد کهکشان اطرافمان نیست.»

یکی از ارتقاهای انجام شده تنها بر روی گزارش‌گیری انجام شده و به دستگاه‌ها ارتباطی ندارد. دستگاه جدید به تلسکوپ امکان می‌دهد اطلاعات را با سرعت ۱۳۰ گیگابیت در ثانیه منتقل کند که تقریباً ۱۰۰۰ برابر سرعت معمولی اینترنت خانگی است. این سرعت الزامی است زیرا در طی ۱۵۰۰ ساعت جستجوی تلسکوپ، ۱۰۰ پتابایت اطلاعات تولید می‌شود که تقریباً با مقدار اطلاعات ذخیره شده در فیسبوک در سال ۲۰۱۲ برابری می‌کند.

ارتقای جدید همچنان حذف عوامل و سیگنال‌های انسانی را ساده‌تر می‌کند. اختلال‌های رادیویی ایجاد شده توسط انسان می‌تواند از ماهواره‌ها، هواپیماها، سیگنال‌های مخابراتی و حتی مایکروویو باشد. سیستم حالا به سادگی این سیگنال‌ها را حذف می‌کند.

مطالعه‌ی اخیر در خارج از کهکشان راه شیری نیز ادامه خواهد یافت. ۱۰۰ کهکشان اطراف کهکشان ما مورد مطالعه قرار خواهند گرفت و یکی از اهداف این جستجو، یافتن سرمنشأ امواج بزرگ و سریع رادیویی است که اخیراً از جایی بسیار دور از جهان به ما می‌رسند.

درباره هیأت تحریریه

این مقاله توسط هیأت تحریریه نوشته ویا ویرایش شده است. عضویت در هیأت تحریریه با توجه به «شرایط همکاری با کرونوس» برای عموم آزاد است.

آیا می‌دانستید؟

میدان کوانتومی چگونه کشف شد؟

طی بیست سال نخست قرن بیستم برخی نوابغ ریاضی توانستند دو کلید برای رمزگشایی جهان …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *