افزایش ۶۵ درصدی مصرف آنتی‌بیوتیک و نگرانی‌های فزاینده در مورد مقاومت دارویی

کرونوس – بر اساس گزارش‌ها، مصرف آنتی‌بیوتیک در سطح جهان طی ۱۵ سال ۶۵ درصد رشد داشته است. این موضوع به نگرانی‌ها درباره‌ی قیامت پساآنتیبیوتیکی دامن زده است.

یک تیم بین‌المللی از محققین، در این گزارش که یکی از مبسوط‌ترین گزارشات در نوع خود محسوب می‌شود، مصرف آنتی‌بیوتیک را در ۷۶ کشور مورد بررسی قرار داده‌اند. نتایج دهشتناک این تحقیق به شرح زیر است: مصرف روزانه‌ی آنتی‌بیوتیک در هر ۱۰۰۰ نفر در سال ۲۰۰۰، مقدار ۱۱/۳ واحد دوز بود که این مقدار در سال ۲۰۱۵ به ۱۵/۷ واحد افزایش پیدا کرد تا افزایشی ۳۶ درصدی را رقم بزند. همچنین مصرف آنتی‌بیوتیک سالانه در سطح جهانی نیز ۴۲ میلیارد واحد دوز بیشتر شده که به معنی افزایش ۶۵ درصدی طی کل مدت نمونه است.

مصرف این داروها در کشورهایی با درآمد پایین تا متوسط و به دلیل رشد اقتصادی، شهری شدن و افزایش جمعیت بیشتر شده است. مصرف آنتی‌بیوتیک بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۵ در هندوستان ۱۰۳ درصد، در چین ۷۹ درصد و در پاکستان ۶۵ درصد افزایش داشته است. در حالی که پژوهشگران بر اهمیت دسترسی بیشتر به دارو در کشورهای در حال توسعه صحه می‌گذارند، همچنین در مورد قوانین ضعیف و سطوح بهداشتی نیز به نگرانی‌هایی اشاره می‌کنند که برخی از آن‌ها موجب شکل‌گیری شرایط مناسب برای بروز مقاومت آنتی‌بیوتیکی می‌شود.

با این همه مصرف آنتی‌بیوتیک در کشورهای توسعه‌یافته تغییر چندانی نسبت به گذشته نشان نمی‌دهد. مصرف روزانه در این کشورها حدود ۴ درصد کاهش داشته اما مصرف کلی، افزایشی ۶ درصدی را نشان می‌دهد.

اما تنها میزان مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها نیست که اهمیت دارد، بلکه نوع آن‌ها نیز حائز اهمیت است. مصرف آنتی‌بیوتیک‌هایی همچون لاینزولید، کارباپنمز و کولیستین در همه‌ی کشورها افزایش بسیار زیادی داشته و آمریکا در صدر مصرف‌کنندگان این گونه از آنتی‌بیوتیک‌ها است.

مقاومت در مقابل آنتی‌بیوتیک، یکی از بزرگ‌ترین تهدیدها علیه بشریت است و تعداد باکتری‌های مقاوم در مقابل آنتی‌بیوتیک‌ها به سرعت در حال رشد می‌باشد. در یک مورد، زنی که مبتلا به عفونت خاصی بود به دلیل این که هیچ یک از آنتی‌بیوتیک‌ها – هیچ یک از ۲۶ آنتی‌بیوتیک – در بیمارستان روی عفونت او کارساز نبود، جان خود را از دست داد.

دانشمندان با بررسی آنتی‌بیوتیک‌های ممنوع شده به صورت مداوم در حال کشف آنتی‌بیوتیک‌های جدید و اختراع درمان‌های بدون نیاز به دارو هستند. اما چنین درمان‌هایی ممکن است دهه‌ها طول بکشد تا به دسترس عموم برسد.

نویسندگان این تحقیق می‌گویند ما باید با دخالت مؤثر سعی کنیم بیماری‌ها زمان لازم برای طی شدنشان را طی کنند، آموزش عمومی بدهیم و کنترل آنتی‌بیوتیک‌های Last-resort را در دست بگیریم. آموزش به مردم در مورد زمان استفاده از آنتی‌بیوتیک یکی از مهم‌ترین این‌هاست. بسیاری از مردم گمان می‌کنند آنتی‌بیوتیک‌ها، درمان بیماری‌های عفونت ویروسی نیز هستند، حال این که چنین نیست. مطالعه‌ای نشان داده‌اند که یک سوم نسخه‌هایی که در آمریکا پیچیده می‌شود، کاملاً غیرضروری است.

محققین همچنین عقیده دارند اگر این آمار تکانی نخورد، تا سال ۲۰۳۰ مصرف آنتی‌بیوتیک تا ۲۰۰ درصد دیگر افزایش خواهد یافت.

درباره هیأت تحریریه

این مقاله توسط هیأت تحریریه نوشته ویا ویرایش شده است. عضویت در هیأت تحریریه با توجه به «شرایط همکاری با کرونوس» برای عموم آزاد است.

آیا می‌دانستید؟

زنگ تفریح: حرکت زمین، ساعت و تقویم

در این ویدیو به حرکت وضعی و حرکت انتقالی زمین پرداخته و به صورت مختصر …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *