دانشمندان توانستند ذرات ریز را با سرعتی غیرقابل‌تصور به چرخش درآورند

کرونوس – دانشمندان می‌گویند سریع‌ترین شیء چرخنده را ایجاد کرده‌اند. نانوذرات شیشه با سرعت باورنکردنی یک میلیارد بار در ثانیه می‌چرخند.

این پژوهش که مؤسسه‌ی فدرال فناوری سوییس در زوریخ (ETHZ) یکی از دو کارگزار مستقل آن است از یک لیزر برای چرخاندن ذرات ریزِ دی‌اکسید سیلیکون استفاده کردند. آنان با محبوس کردن ذره در خلأ با استفاده از لیزر توانستند آن را با سرعتی بسیار بالا به چرخش درآورند.

بر اساس گزارش گیزمودو، اعضای ETHZ «محض سرگرمی» این کار را انجام دادند و این تنها دلیل آن‌ها برای آغاز پروژه بوده است. با این حال، گروه دیگر که از دانشگاه پردو در ایندیانا در این ابتکار شرکت داشت، فعالانه به مزایای علمی این پروژه می‌اندیشد.

این دو گروه توانستند نانوذرات را در خلأ به چرخش وادارند. آنان با تاباندن نوری که به صورت مدور قطبی شده بود به این ذرات توانستند آن‌ها را با سرعت بسیار بالای یک میلیارد بار در ثانیه به چرخش درآورند.

رنه رایمن از ETHZ به New Scientist گفت: «خود ما از رسیدن به این سرعت بالا تعجب کردیم، چون فکر می‌کردیم ذره خیلی زودتر به واپاشی برسد.»

گروهی که از دانشگاه پردو در ایندیانا روی پروژه کار می‌کرد، دو نانوذره را به شکل یک دمبل به هم چسباندند تا قدرت آن را بالا برند. آنان گفتند به سرعتی بالای یک میلیارد گردش در ثانیه رسیده و تا ساعت‌ها این سرعت را حفظ کرده‌اند و می‌توانند به سرعت‌های بالاتر نیز دست یابند.

این پژوهش، غیر از جنبه‌ی سرگرمی، مزایای علمی متعددی دارد. برای نمونه، این پژوهش به مطالعه‌ی اصطکاک کوانتومی کمک می‌کند، پدیده‌ای که نوسانات خلأ کوانتومی در ذرات ایجاد می‌کند. این به فهم ما از جهان نیز کمک خواهد کرد چراکه ذراتی که با سرعت بالا در فضا می‌چرخند و منبع CMB (تابش پسزمینه‌ی کیهانی) هستند، از انفجار بزرگ به وجود آمده‌اند.

درباره هیأت تحریریه

این مقاله توسط هیأت تحریریه نوشته ویا ویرایش شده است. عضویت در هیأت تحریریه با توجه به «شرایط همکاری با کرونوس» برای عموم آزاد است.

آیا می‌دانستید؟

زنگ تفریح: حرکت زمین، ساعت و تقویم

در این ویدیو به حرکت وضعی و حرکت انتقالی زمین پرداخته و به صورت مختصر …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *