راز مثلث برمودا فاش شد

کرونوس – بیایید یک بار برای همیشه این قائله را ختم کنیم: پشت مثلث برمودا هیچ قضیه‌ای وجود ندارد! تعداد کشتی‌ها و هواپیماهایی که در منطقه‌ی میان پورتوریکو، فلوریدا و برمودا دچار سانحه می‌شوند بیشتر از همین تعداد در نقاط دیگر زمین نیست: این منطقه از نظر آماری هیچ اهمیتی ندارد. با این که سازوکارهای طبیعی زیادی ممکن است منجر به غرق شدن کشتی‌ها و قایق‌ها شوند، هیچ‌یک از آن‌ها در این منطقه وجود ندارد.

با همه‌ی این‌ها، باز مثلث برمودا اخیراً به صدر اخبار برگشته است. در حالی که تصور می‌کردیم باز هم توضیحات بی‌ربط در مورد پشت‌پرده‌ی این افسانه منتشر شود، برای نخستین بار شاهد آن بودیم که گزارشات از عدم وجود چنان پدیده‌ای خبر می‌دادند.

دانشمندی از استرالیا به ما گفت درصد پروازها و کشتی‌هایی که در این منطقه دچار سانحه شده‌اند با جاهای دیگر برابر است. این منطقه در نزدیکی خط استوا و نزدیک به یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان – آمریکا – قرار دارد و طبیعتاً ترافیک هوایی در آن‌جا زیاد است.

افسانه‌ی مثلث برمودا زمانی ورد زبان‌ها افتاد که تعدادی کشتی نظامی – و واحدهای امدادی آن‌ها – در فاصله‌ی میان دو جنگ جهانی در این منطقه غرق شدند. در واقع، هوای بسیار بد و کشتی‌های انعطاف‌ناپذیر دلیل اصلی بسیاری از این سوانح بود.

همچنین تعدادی از خلبانان ناپدید شده، سابقه‌ی اشتباهات فجیعی از جمله گم‌شدن‌های پی‌در‌پی، نوشیدن مقادیر زیاد الکل پیش از پرواز و همراه نداشتن ابزار لازم در هنگام پرواز را در کارنامه‌ی خود داشته‌اند.

در بیشتر موارد، لاشه‌ی ادوات و جسد مسافرین غرق‌شده هرگز پیدا نشد که این نیز با توجه به عمق بسیار زیاد آب در این منطقه چندان غیرقابل‌درک نیست. حتی این روزها با وجود تکنیک‌های پیشرفته‌ی بازیابی و تعقیب، لاشه‌ی هواپیماها به ندرت پیدا می‌شود.

با این حال، تعداد افراد غرق‌شده و اخباری که به سرعت پخش می‌شد جا را برای فرضیه‌هایی که می‌خواستند دلیل این گم‌شدن‌ها را توضیح دهند باز کرد. انواع این فرضیه‌ها از دخالت موجودات فضایی گرفته تا دلایل علمی در نوسان بود. همین اواخر، عده‌ای معتقد بودند حباب‌هایی از گاز متان که از بستر یخ‌زده‌ی دریا بالا می‌آمد، موجب غرق شدن کشتی‌ها می‌شد. با این که این فرضیه علمی به نظر می‌رسد اما اشکالی کوچک دارد: در زیر مثلث برمودا هیچ منبعی از گاز متان وجود ندارد.

بنا بر اعلام سازمان NOAA، این مثلث از نظر رسمی وجود خارجی ندارد. طبق نظر آنان به احتمال زیاد «شرایط جوی» موجب حوادث این منطقه شده است ولی سازمان جغرافیای ملی آمریکا هیچ پرونده‌ای در مورد این منطقه در دست بررسی ندارد.

در واقع، هیچ سازمان علمی معتبری چیزی به نام مثلث برمودا را به رسمیت نمی‌شناسد. پس باشد که ما نیز به چونان توهماتی دامن نزنیم.

درباره هیأت تحریریه

این مقاله توسط هیأت تحریریه نوشته ویا ویرایش شده است. عضویت در هیأت تحریریه با توجه به «شرایط همکاری با کرونوس» برای عموم آزاد است.

آیا می‌دانستید؟

زنگ تفریح: حرکت زمین، ساعت و تقویم

در این ویدیو به حرکت وضعی و حرکت انتقالی زمین پرداخته و به صورت مختصر …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *