باستانشناسان نقاشیهایی از تمدنی کشف کردند که مدتها پیش در کارائیب زنده میکرده است.
افرادی با نام Tainoها در قرن ۱۴ پیش از رسیدن کریستف کلمب به جزیرهی مونا در پورتوریکو که در حال حاضر غیرمسکونی است، زندگی میکردند. اکنون، هزاران قطعه از هنر Tainoها در غارهای جزیره پیدا شده است که ما را با فرهنگ بسیار جالب این تمدن آشنا میکنند.
این تحقیق توسط دانشگاههای لیسستر و کمبریج، موزهی بریتانیا و مرکز مطالعات پیشرفتهی پورتوریکو انجام شده است. اکنون بعضی از این یافتهها در مقالهای در مجلهی Archaeological Science در دسترس میباشد.
این نقاشیها از ۷۰ غار در جزیره بهدست آمده و این در حالی است که دهها غار دیگر هنوز کشف نشدهاند. تصاویر، حیوانات و چهرههای انسانی و همچنین تصاویری ذهنی و انتزاعی را نشان میدهند.
ویکتور سرانو، عضو تیم دانشجویی دانشگاه لیسستر در بیانیهای گفت: «پیکوگرافیهای پیشاکولونیال در فضاهای بسیار باریک و عمیق غارها قرار دارند که برخی از آنها به سختی قابل دسترس هستند. برای رسیدن به آنها باید سینهخیز در محیطی با رطوبت بسیار بالا و تو در تو حرکت کرد، اما این موضوع کاملاً ارزشش را دارد… یک سایت شبکه اجتماعی را در نظر بگیرید که در آن به جای یک صفحه با پستهای مردم، با یک غار واقعی همراه با دیوارها و سقفی پر از تصاویر مواجه هستید.»
این مقاله جزئیات یافتههای این تیم را از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ که تأمین مالی آن توسط National Geographic بوده است، شرح میدهد. تاریخ این نقاشیها با استفاده از روشهای کربن و اورانیوم-توریوم به دقت تخمین زده شده است. این تکنیکها نشان میدهند که این نقاشیها مربوط به ۸۰۰ سال پیش (قرون ۱۴ و ۱۵ میلادی) هستند.
از روشهای متفاوتی برای نقاشی روی دیوار استفاده شده است. بر اساس مطلب منتشر شده توسط Independent، تایینوها انگشتان خود را در امتداد دیوارها میکشیدهاند و یک لایه از کلسیت را از روی سنگها برمیداشتهاند تا سنگهای روشنتر زیرین آنها نمایان شود.
یکی دیگر از روشهای استفاده شده، استفاده از مدفوع خفاش بوده که پس از جذب توسط کف غار به رنگهای زرد، قهوهای و قرمز درآمده بوده. گاهی نیز سمغهای گیاهی در نقاشیها به چشم میخورد که خوب روی دیوار میچسبیده. بسیاری از نقاشیهای دیگر با استفاده از زغال کار شدهاند.
Tainoها به دلیل بیماری، قحطی و جنگ که ارمغان استعمار اسپانیا بود از بین رفتند؛ با این حال این نقاشیها حاوی نگرش بسیار جالب این تمدن منقرضشده به حساب میآیند.
دکتر یاگو کوپر از موزهی بریتانیا در بیانیهای گفت: «برای میلیونها نفر از مردم بومی که قبل از اینکه اروپاییها سر برسند در کارائیب ساکن بودند، غارها یک قلمروی معنوی محسوب میشده است…. اکتشافات جدید نشاندهندهی سیستمهای اعتقادی و ساختارهای هویت فرهنگی این هنرمندان است.»