چین سیستم تشخیص چهره را راه‌اندازی کرد

کرونوس – چین، مراقبت از طریق تشخیص چهره به کمک هوش مصنوعی را وارد مرحله‌ی جدیدی نموده که در آن، روستاییان ساکن ژین‌ژیانگ که از توابع غربی این کشور و هم‌مرز با پاکستان و افغانستان می‌باشد، مورد پایش ویدئویی قرار می‌گیرند. عده‌ی زیادی مسلمان در این منطقه زندگی می‌کنند و این منطقه همیشه تحت مراقبت شدید دولت پلیسی چین بوده است.

این اقدام، بخشی از قانون جدید «پروژه‌ی هشدار» است که از سال ۲۰۱۷ آغاز به کار کرده و بخش خصوصی در چین که قراردادهای دفاعی را اجرایی می‌کند مجری آن است. یک منبع ناشناس در مصاحبه‌ای با بلومبرگ گفت دوربین‌های مداربسته، شهروندان شناسایی کرده و با لیستی از مظنونین مقایسه می‌کند و هر حرکت غیرمعمول را به نیروهای امنیتی اطلاع می‌دهد. همچنین اگر این اشخاص در جایی خارج از منزل و محل کار خود دیده شوند، پلیس در جریان قرار خواهد گرفت.

با توجه به این که این سیستم حدود ۱۰ میلیون اویغور (اقلیتی در چین) را زیر نظر دارد، می‌توان گفت که نه تنها حریم شخصی افراد با این اقدام زیر پا گذاشته شده است، بلکه این اقدام ابتدا به ساکن اقدامی نژادپرستانه است.

پس از یک رشته حملات که دولت چین آن‌ها را به اویغورهای مسلح نسبت می‌دهد، دولت چین به بهانه‌ی مبارزه با تروریسم این سیستم را راه‌اندازی کرد. نتیجه‌ی این اقدامات تاکنون چنین بوده است: خودروها توسط ماهواره ردیابی می‌شوند، نقاط بازرسی با مأموران مسلح راه‌اندازی شده و به بسیاری از اویغورها اجازه‌ی سفر به خارج از کشور (و در مواردی حتی در داخل کشور) داده نمی‌شود. حتی تماس با بستگان در خارج از کشور نیز می‌تواند برای اویغورها دردسرساز باشد.

پیشبینی می‌شود که تا پایان سال ۲۰۱۸، چین تأمین‌کننده‌ی ۴۶٪ از بازار پایش ویدیویی در جهان باشد. چین همچنین نخستین «شهر هوشمند» را راه‌اندازی کرده است. همه‌ی ۹ میلیون جمعیت هانگزو در ژی‌ژیانگ توسط سیستم‌های هوش مصنوعی پایش می‌شوند.

درباره هیأت تحریریه

این مقاله توسط هیأت تحریریه نوشته ویا ویرایش شده است. عضویت در هیأت تحریریه با توجه به «شرایط همکاری با کرونوس» برای عموم آزاد است.

آیا می‌دانستید؟

جنسیت بیولوژیکی از دیدگاه علم

علم، معتبرترین و قوی‌ترین ابزار ما برای فهم جهان است. با این همه علم کامل …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *