قدرت مغز با افزایش سن تغییر میکند.
البته همهی ما این را میدانیم. اما آیا میدانستید که توانایی یادگیری لغات به طور مشخص در سنین 60 و 70 سالگی به اوج میرسند؟ آیا میدانستید که حافظهی تصویری و بلند مدت در 25 سالگی شکل میگیرد و تا 35 سالگی هم حافظهی کوتاهمدت به طور کامل شکل نمیگیرد؟ هیچ میدانستید که تا زمانی که به سن 40 سالگی و میانهی راه زندگی خود نرسیدید، نمیتوانید افراد را بخوانید؟ یعنی نمیتوانید به راحتی تشخیص دهید که فرد مقابل شما در آن سوی میز الان چه احساسی دارد و این شناخت در 60 سالگی به اوج خود میرسد؟
تمامی اینها یافتههاییست که در سال 2015 که سالی پر ماجرا برای علم شناخت مغز و روانشناسی است، طی آزمایشات و مطالعههای مختلف به دست رسیده، مطالعهای که در آن ۵۰۰۰۰ نفر از سنین نوجوانی تا پیری شرکت کردند.
اما سال 2015 این نکته را هم در یافته های خود به ما آموزش داد که آلزایمر، بسیار زودتر از آنچه ما فکرش را بکنیم به سراغ ما میآید. معمولاً ما زمانی که فردی میانسال دیگر همسر خود را نمیشناسد و تمامی خاطرات خود را از یاد میبرد، پی به این بیماری میبریم اما مطالعهای که در مجلهی نورولوژی در سال 2015 چاپ شد نشان داد که کسانی که پایینترین امتیاز را در این تستها به دست آوردند، 10 درصد احتمال بیشتری برای ابتلا به آلزایمر دارند.
این آزمایش به مدت 18 سال به طول انجامیده و در آن، هر 3 سال یک بار افراد به سؤالهایی در مورد حافظه، فکر کردن و توانایی مغزی را پاسخ میدادند.